Zeeuwz | Renovatie Villa Breskens
15981
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-15981,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Renovatie Villa Breskens

Datum
Categorie
3D-visualisatie, Interieur, plattegrond, Verlichtingsplan
Over dit project

Prachtige, goed onderhouden villa in Breskens. De nieuwe eigenaars willen deze gedateerde villa omtoveren tot hun droomhuis. De terracotta plavuizen, het donkerbruine hout en de ruitjes verdeling in de ramen met luiken maakten dit huis heel donker, ondanks de vele ramen. De opdrachtgever wilde graag een volledig plan; eerst een voorstel waarbij de indeling bekeken wordt en aan de hand waarvan de aannemer een offerte kan maken voor het hele huis. Keuze voor vloeren en een verlichtingsplan wordt hierin al meegenomen. De schuur zou wordt verbouwd tot gastenverblijf.

 

Fase 1 bestaat uit het voorstel met nieuwe indeling. De muur tussen woonkamer en keuken verdwijnt om de mooie grote ruimte tot zijn recht te laten komen. De deur van de hal naar de woonkamer wordt verplaatst naar het voorste deel van de kamer om een grote zithoek te creƫren in de kamer waar geen deuren in uitkomt. De klassieke openbaar achter in de kamer wordt afgebroken en er komt een nieuwe gaskachel midden in de kamer zodat je hier vanuit de zithoek maar ook vanaf de grote leeftafel plezier van hebt. Op de vloer een prachtige houten vloer gelegd in visgraatmotief. Voorin de kamer, naast de nieuwe toegangsdeur naar de hal is dan nog ruimte voor een lees-/studiehoek.

 

De luiken aan tuindeuren en ramen worden verwijderd en ook de ruitjes verdeling in de ramen worden weggehaald. Al het donkerbruine houtwerk wordt helder wit en de binnendeuren worden vervangen. De schuur wordt een ruim en licht gastenverblijf waar het plafond verwijderd word en het raam vervangen wordt door tuindeuren die zorgen voor veel licht. Het overdekte terras met transparant dak en het extra dakraam zorgen voor veel lichtinval.

 

In de 2e fase, zal ik dan een plan maken met daarin meubel- en kleuradvies, raambekleding en verdere sfeerbepalende aspecten voor de hele villa inclusief gastenverblijf. Uiteraard zal ik fase 2 ook op deze site plaatsen als het zover is….