Zeeuwz | van Riebeecklaan, Hulst
15922
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-15922,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

van Riebeecklaan, Hulst

Datum
Categorie
3D-visualisatie, Decoratie, Interieur, kleuradvies, Moodboard
Over dit project

Hier werd ik uitgenodigd voor een kleuradvies. De opdrachtgevers woonden sinds een tijdje in dit huis en hadden een aantal aanpassingen gedaan zoals het vergroten van de doorgang naar de keuken en een ruime serre aan laten bouwen aan de achterkant. Nu was het tijd om de woonkamer te schilderen/behangen.

 

Qua indeling, sfeer en keuze van meubelen klopt deze inrichting volledig, hier kan ik dus niets aan bijdrage. Het verzoek was een voorstel te maken wat betreft de kleuren op de wanden, waarbij de bewoonster graag een print wilde achter de zithoek. De huidige crème tinten maakten het geheel wat vlak dus daar was een voorstel zeer gewenst. Overige wensen: Iets boven de eetkamertafel; hier zit geen stroompunt, maar vooral vanuit de zithoek mag boven deze grote tafel wel iets gebeuren. Nu is de grote ruimte in de zichtlijn helemaal leeg. Ook graag een idee voor het speelgoed dat her en der verspreid staat in de woonkamer, hier mag iets meer structuur in komen. Verder graag een voorstel wat betreft de raambekleding. De huidige vitrage is niet de mooiste oplossing voor deze prachtige serre en ook aan de voorkant doet de vitrage niets voor de ruimte.

 

Bij de keuze voor het behang met print was het belangrijk dat deze print niet te donker werd. De kamer, met de achterkant op het zuiden en de grote serre daar, baad aan de achterkant in het licht, waardoor de voorkant een stuk donkerder oogt. Belangrijk om hier dus voor lichte kleuren te kiezen. De grote bloemenprint van Eijffinger (boek Masterpiece) was meteen favoriet, ook door de prachtige structuur dat dit behang heeft. Dat is natuurlijk het voordeel als je verschillende mogelijkheden in 3D kunt laten zien, je ziet meteen het uiteindelijke resultaat.

 

Bij de keuze voor de raambekleding aan de voorkant heb ik de mogelijkheid voor shutters en vouwgordijnen laten zien. De angst was dat de shutters toch nog veel licht zouden tegenhouden dus de keuze viel op de vouwgordijnen. In combinatie met overgordijnen om de warmte van het behang door te trekken. Aan de achterkant rolgordijnen in een semi-transparante stof. Deze filteren het licht prachtig en geven een warm gevoel op kille, grijze dagen. Door de gordijnen hier per kozijnbreedte te pakken, laat je alleen die delen zakken die nodig zijn. Zo houdt je optimale binding met de tuin.

 

Iets boven de eetkamertafel heb ik vertaald in een metalen frame met houten bodem. Hierop kunnen allerlei leuke ornamenten, kaarsen en plantjes gezet worden. Eenvoudig aan te passen en heel sfeervol. Om de rommelige aanblik van het her en der gegroepeerde speelgoed op te lossen heb ik gekozen voor een speelhoek in de serre. Hier kan al het speelgoed bij elkaar bewaard worden. Door een Ikea kast te kantelen en te voorzien van leuke manden en te voorzien van kussens krijg je met minimale moeite een superleuke en praktisch speelmeubel. De kleurige mat nodigt uit om urenlang heerlijk te spelen.

 

In het eerste plan heb ik een voorstel gemaakt met groene tinten. Tijdens mijn bezoek bleek echter groen niet tot de favorieten van de opdrachtgever te horen.  Dat kan natuurlijk  gebeuren. Uiteraard maak ik dan, zonder meerprijs, gewoon een nieuw voorstel! Het tweede voorstel met okergoud en champagne tinten viel gelukkig helemaal in de smaak.