Zeeuwz | werkkamer Tholen
15817
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-15817,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

werkkamer Tholen

Categorie
3D-visualisatie, Interieur, Moodboard, plattegrond, Verlichtingsplan
Tags
kantoor aan huis, werkkamer
Over dit project

Een werkkamer waar je met twee mensen de mogelijkheid hebt om gelijktijdig te werken. Ook moet er een orgel geplaatst worden in deze ruimte. De werkkamer grenst aan de woonkamer en de scheiding bestaat uit een industriƫle deur met veel glas. Het zicht vanuit de woonkamer is dus ook heel belangrijk.

 

Ik houd ervan als je tijdens het werken een uitzicht hebt en dus niet tegen een muur aankijkt. Dat zou in dit geval ook niet praktisch zijn omdat de ruimte vierkant is. Door een lange smalle werktafel op maat te laten maken kun je de ruimte optimaal benutten en creƫer je twee werkplekken schuin tegenover elkaar. Op het werkblad voor het raam heb je zelfs nog een extra plekje of kun je wat werk opzijleggen.

 

Aan de inkijkkant vanuit de kamer komt een open kast met houten planken waar boeken, planten en andere blikvangers op komen te staan. Deze sfeerkast is vanuit de woonkamer zichtbaar. Ordners en mappen komen aan de deels dichte kast aan de tegenoverliggende muur. Dit is de werkkast.

 

Het kleurgebruik in de werkkamer is sober. het raam is gericht naar het noorden. Dit is dus een kamer met geen directe lichtinval. Doordat er verder optimaal gebruik is gemaakt van de ruimte heb ik er voor gekozen om alle muren gewoon wit te maken. De kleur en warmte komt hier van de eikenhouten vloer, de houten planken in de open wandkast en de manden/dozen in de werkkast.